Ostravští silničáři hlásí, že jsou na zimu připraveni!

Silničáři jsou na zimu připraveniSilničáři jsou na zimu připraveni

Zima už nám pomalu ale jistě ukazuje svoje drápky. Na mnoha místech České republiky dokonce napadl už první sníh, někteří lidé si už dokonce prvně zalyžovali. Všichni řidiči už musí mít od prvního listopadu nasazené zimní gumy, jinak je čeká pokuta. Připraveni jsou však na přicházející zimní období už i silničáři, kteří budou při jakémkoli zimním počasí udržovat silnice takové, aby se nám na nich dobře jezdilo a aby byly pro nás bezpečné.

Připraveni jsou hlavně ostravští silničáři, kteří v Ostravě udržují více jak 300 kilometrů silnic druhé a třetí třídy a také udržují i místní komunikace. Kromě toho se letos poprvé uleví těmto silničářům, protože letos poprvé se nebudou muset starat o silnici první třídy. Na udržování těchto silničních komunikací jsou vyhrazeny jiné firmy než společnost Ostravské komunikace.

Společnost Ostravská komunikace si letos už dopředu připravila šest tisíc tun soli, dále taky pět set tun drtě a osmdesát kbelíků speciální solanky, která se využívá při mrazu pod minus třiadvacet stupňů Celsia.