Beskydské pustevny nabídnou stezku mezi korunami stromů

Beskydské pustevny nabídnou stezku mezi korunami stromůBeskydské pustevny nabídnou stezku mezi korunami stromů

V Beskydech bude lákat sportovně laděné turisty nová stezka v korunách stromů, která bude zhruba šest set metrů dlouhá. Součástí stezky bude lanový chodník, jež překoná rekord a stane se nejdelším zavěšeným lanovým chodníkem v České republice.

Stavbu započala minulý rok soukromá firma Beskydská panoramata, kdy do projektu investovalo také Biskupství ostravsko-opavské. Za projektem stojí Petr Káňa a exposlanec Zdeněk Kořistka, kteří vypracovali projektovou dokumentaci a poté sháněli investora.

Stezka v souladu s přírodou

Stezka mezi stromy bude tát u horní stanice lanové dráhy na Pustevnách, hned kousek od běžeckého areálu. Stavbu bude zdobit rozhledna o výšce 22 metrů, která bude přibližně 250 metrů od lanovky směrem k vrcholu Tanečnica.

Návštěvníci si mohou prožít pobyt v korunách stromů, kde je nádherný výhled na panoramata, jež obklopují hřeben Beskyd. Stezka bude rozmístěna ve výšce od čtyř do patnácti metrů a součástí bude již zmíněn vyhlídková věž i lanový chodník dlouhý 150 metrů.

Přínos pro rozvoj Beskyd

Stezka bude sloužit jako informační pouť, kde se návštěvníci dozví mnoho o přírodě Beskyd, ale i blízkém okolí. Dle předpokladů by měla být stezka otevřena pro veřejnost v polovině tohoto roku, což bude novým přínosem pro turismus v této oblasti.

Stezka bude sloužit pro další rozvoj Beskyd, stejně jako jiné atrakce v tomto regionu. Trojanovický starosta prozradil, že obec šla do projektu pouze pod podmínkou, že jedno procento ze zisku půjde do společného fondu Trojanovic a Prostřední Bečvy.