Na Ostravici si zaběžkují zkušení i laici

Běžkování na OstraviciBěžkování na Ostravici

V Beskydech budou otevřeny čtyři z části zasněžené a osvětlené okruhy pro běžkaře. Trasy poskytnou uspokojení jak profíkům, tak i amatérům či dětem. Upravené stopy pro běžkaře budou letošní rok k nalezení na golfovém hřišti na Ostravici.

Výhodou je, že se na trasách dá běžkovat kdykoliv, když je teplota pod bodem mrazu. Projektanti ostravických okruhu navrhli trasu i pro děti, kde je nainstalována i časomíra pro školy a sportovní kluby. Součástí okruhů je také laserová střelnice, která snad přiláká zájemce o biatlon.

Běžkování pro všechny

Celkem dva okruhy jsou zasněžovány umělým sněhem a všechny místní stopy jsou osvětleny, takže i ve večerních hodinách si můžete běžkování bez problému užít. Poplatek za využití tras je doslova symbolický pro nejširší veřejnost i pro školy.

Bude zde vyžití pro děti i pro nadšené sportovce, pro které je nachystáno převýšení na trase. Nejmenším okruhem je jeden a půl kilometrový okruh a ty delší jsou pak 3 a 4,5 kilometrů. Pokud nejste vlastníkem běžek, tak vůbec nezoufejte i pro vás je areál připraven, můžete si zde běžky vypůjčit i s botami a šatnou.

Jsou připraveny různé trasy

Centrální část mezi stopami se upravuje rolbou, aby trasu mohli využít také nadšenci do techniky bruslení. Stav tratí můžete sledovat na webu, nejlepší podmínky pro běžkování však podle provozovatele budou až po Silvestru. Mezi svátky bude areál uzavřen a bude probíhat kompletní zasněžování.