I přes koronavirovou krizi hodnotí moravskoslezské firmy minulý rok jako úspěšný, rozdávaly také prémie

Firmy rozdávaly prémie

V Moravskoslezském kraji se soukromým společnostem za uplynulý rok dařilo. Potvrzují to samotné zisky firem v průmyslových, ale i jiných oborech. Hojně se také rozdávaly prémie a některé firmy nabízely také náborové příspěvky pro své nové zaměstnance.

Firmy rozdávaly odměny

Dohromady čtyři tisíce korun dostali už v prosinci jako benefit zaměstnanci společnosti Vítkovice Steel, která i přes současnou situaci zaznamenala úspěšný rok. Po krizových letech, kdy byla firma ve ztrátě, dosáhla za tři čtvrtletí v roce 2021 čistého zisku 25 milionů korun. Vrátila se tak k ziskovému hospodaření a i přes rostoucí ceny energií je výhled do budoucna stále pozitivní. Společnosti pomohlo především oživení a růst poptávky po ocelářských výrobcích, ale také zdokonalení výrobních procesů a postupů.

Svým zaměstnancům nadělila v listopadu společnost Liberty kromě managementu jednorázovou odměnu za mimořádné hospodářské výsledky ve výši 25 tisíc korun za pracovníka. Kvůli navýšení výroby má firma v plánu nabrat až stovku zaměstnanců. V loňském roce totiž zaznamenala rekordní výsledky ve výrobě, a proto chce v jejím navyšování dále pokračovat.

Hospodářské výsledky rostly i v jiných oborech

Dařilo se také strojírenským firmám, které v loňském roce dosáhly skvělých hospodářských výsledků. Řeč je o společnostech jako jsou Spojmont nebo Lucco. Dobrými zisky se mohly pochlubit také společnosti z odvětví průmyslového textilu jako je například firma Lanex Bolatice.