Festival Inverze v Ostravě

knižní festival inverze

Ostravský literární festival s názvem Inverze letos láká velkými jmény. Festival se každoročně zaměřuje na nové trendy české literatury a přináší zajímavé přednášky a diskuze se všemi, kteří v literárním poli působí. Inverze tentokrát proběhne v centru Provoz, které leží na nábřeží řeky Ostravice.

Už šestý ročník

Šestý ročník festivalu Inverze opět proběhne v centru Ostravy a láká svým výjimečným programem. Festival trvá celý týden, po jehož dobu se můžete těšit na autorská čtení, diskuze, přednášky i koncerty. Cílem festivalu je ukázka trendů v české literatuře i náhled za oponu toho, jak díla vznikají.

Přečtěte si také: Na skok do ostravské ZOO

Letos se na festivalu objeví velká jména

Mezi účinkujícími bude šéfredaktor týdeníku Respekt Erik Tabery, básník Petr Hruška, šéfredaktor časopisu Host Jan Němec, ale i spisovatelé Klára Vlasáková, Jiří Padevět a moderátorka a novinářka Linda Bartošová.

Autorská čtení i koncerty

Inverze chce především ukázat literaturu z různých úhlů pohledu, ale i společenských, národnostních a kulturních kontextů. Kam literatura směřuje a jak se v čase vyvíjí? Jak ji lze vnímat subjektivně i plošně? O tom všem budou hosté v panelech diskutovat. Nebudou samozřejmě chybět ani autorská čtení.

U literárních přednášek to ale nekončí, součástí festivalu totiž bude i hudební program! Inverze přivítá kapely Role, Bibione, Cringe Prince, Panenské plameny, Hothouse a výběr ostravských DJs známých jako Spektrum.