Jak se zbavit chrápání?

ChrápáníChrápání

Chrápání není nic, čím by se mohl člověk pochlubit, ale bohužel to patří do našeho každonočního života. Ať už chrápe váš partner nebo vy, tak je to pro obě strany vždy problém. Moderní technologie si ale dokážou s tímto problémem poradit.

 

Chrápání se většinou připisuje na účet mužům, ale to není vůbec pravda! Žádná statistika na chrápání neexistuje, avšak je známo, že je to tak půl na půl. Stačí se mezi svými známými zmínit o tomto problému a jistojistě se někdo z nich přizná, že i jeho či jí tento problém trápí.

 

Proč chrápeme?

Chrápání je způsobeno omezenou průchodností horních cest dýchacích. Pokud jsou při vdechování zúžené, pak se musí vzduch pohybovat rychleji, čímž se zvýší tlak v krku a čep i s měkkým patrem začínají vibrovat. Důvodů proč tomu tak je může být hned několik.

 

Nachlazení může být příčinou chrápání, avšak tento problém je pouze krátkodobý, kdy důvodem je překážka v dýchacích cestách. Pokud oběť chrápání trpí nadváhou, tak se není čemu divit, protože tuková tkáň v krku omezuje průchodnost. Dalšími důvody je stárnutí, alkohol, kouření a organické změny.

 

Zázrak zvaný laser

V dnešní době by to byl zázrak, aby i na chrápání nebyl nějaký lék. Nejmodernější, nejvýkonnější a zároveň i nejšetrnější laser současnosti vás dokáže zbavit vrásek, povadlých očních víček, akné, strií, pigmentace a zároveň tak zatočí s chrápáním.

 

Takzvaný Erbiový laser prohřívá v hloubce sliznici okolo měkkého patra, čímž se ovlivňuje tvorba kolagenu, ale nepoškodí se nijak sliznice na povrchu. Laser v podstatě zpevní měkké patro, které pak není uvolněné a tím se chrápání redukuje.