Proč volit umělý vánoční stromeček?

Proč volit umělý vánoční stromečekProč volit umělý vánoční stromeček

Vánoce se pomalu ale jistě blíží a naše domácnost jako tradičně bude vonět čerstvým cukrovím. Mnoho rodin miluje vůni stromečku, ale živé stromečky jsou rok od roku dražší a skutečně málokdo si může dovolit drahé vánoční stromečky. Pokud by patříte k těm, kteří nemají peněz na rozdávání, možná byste mohli zvážit koupi vánočního umělého stromečku, který vám udělá naprosto stejnou radost jako žitý. Vaše domácnost sice nebude vonět lesem, ale bude se jednat o investici do budoucna, díky které nebudete muset rok co rok utrácet za drahé vánoční stromky.

Pokud o umělém vánočním stromečku nejste zrovna přesvědčeni, přinášíme vám pár důvodů, proč jsou umělé vánoční stromečky volbou číslo jedna.

1) Neopadávají

Tím hlavním důvodem je to, že tyto vánoční stromečky neopadávají. Mnoho lidí, když má vánoční stromeček živý, bohužel musí i během oblíbené pohádky běhat kolem stromku s vysavačem nebo se smetákem, protože zkrátka jehličí opadlo tak moc, že se na to nedá dívat. Naštěstí u umělých vánočních stromečků toto nehrozí. Tyto stromečky neopadávají, tudíž kolem nich nemusíte chodit s vysavačem ani se smetákem, ale můžete bez rušení sedět na gauči a sledovat vánoční nadílku pohádek.

2) Lehce udržovatelný

Pokud vám vrtá hlavou to, jak se takový vánoční stromeček udržuje, tak vlastně nijak – jenom na něj může padat prach, ale co by nevyřešil vlhký hadřík!

3) Dobře skladovatelný

Navíc je tento stromeček velice dobře skladovatelný. Pokud tedy odbijí vánoční svátky a bude čas ho sklidit, jenom ho složte a vložte do krabice. Krabici pak vyneste na půdu a máte od vánočního stromečku zase na rok pokoj.

4) Je levnější než živý

A je nutno taky zmínit, že tento vánoční stromeček je levnější. Samozřejmě, najdete ho i ve stejné cenové relaci, ale jelikož vám stromek vydrží několik let, je to investice do budoucna. Živý stromeček vám vydrží jednu vánoční sezonu, ten umělý vydrží i deset let.