Kde najdu byty k pronájmu bez realitní kanceláře?

Byty bez RKByty bez RK

Jednou v životě každého z nás přijde chvilka, kdy se rozhodneme odstěhovat se od rodičů, kdy se rozhodneme osamostatnit se. Zkrátka takové stěhování patří k životu – bez toho bychom nezjistili, jestli dokážeme bez rodičů žít či nikoliv. Pokud se rozhodnete osamostatnit se, většinou zprvu hledáte vhodný pronájem. Bohužel nyní jsou ceny v univerzitních městech velice vysoko, ale najdete vhodné pronájmy, pokud budete hledat. Je však nutné se vyvarovat realitní kanceláři, protože právě realitní kancelář pro nás znamená jenom náklady navíc. Kde však sehnat ubytování, aniž by se nám do toho pletla realitní kancelář?

Dneska najdete skutečně jenom velmi málo webů, kde najdete inzerce bez realitní kanceláře. Realitní kancelář je sice dobrá v tom, že nám v nájemní smlouvě může vysvětlit věci, kterým tak úplně nerozumíme, ale na druhou stranu jsou tyto vysvětlivky velice drahé. Obvykle při hledání pronájmu musíme počítat s tím, že platíme nájem dopředu a taky že platíme vratnou kauci. Při bytu, který stojí třeba patnáct tisíc korun, tak musíme při podpisu smlouvy vysolit třeba třicet tisíc korun, abychom mohli v novém bytě bydlet. Pokud by se nám do toho připletla realitní kancelář, bohužel nás budou čekat ještě provize na zaplacení, které už dávno nečiní jenom pár tisíc korun, ale už bohužel činí pár desítek tisíc korun.

Pokud tedy i vy nechcete platit místo třiceti tisíc padesát tisíc, měli byste vědět, kde takové pronájmy hledat. Samozřejmě vám poradíme!

• facebookové stránky

Ještě, že existuje ten facebook! Mnoho lidí na tuto sociální síť nadává, protože nás okrádá o čas, ale na druhou stranu je to naše jakási záchrana, bez které bychom nikdy nenašli slušný byt za výhodnou cenu. Právě sem totiž lidé vkládají své nabídky pronájmu. Pokud se stanete členy skupin, jako je „Podnájem, spolubydlení Ostrava (či jiné město, v němž chcete bydlet)“, bude pro vás hledání bytu mnohem jednodušší a výhodnější. Lidé sem totiž nedávají přehnaně vysoké nájemné a taky se sem neplete realitní kancelář.

• bezrealitky.cz

Velice známou webovou stránkou, kde seženete pronájem, aniž by se vám do všeho pletla realitní kancelář, je taky portál bezrealitky.cz, kde skutečně taky najdete skvělé pronájmy, ale bohužel už ne tak výhodné, jako ve facebookových skupinách.