Jak vybrat vhodný dárek? Poradíme vám

Jak vybrat vhodný dárek? Poradíme vámJak vybrat vhodný dárek? Poradíme vám

Chystáte se na oslavu narozenin, svátku, nebo na jinou událost, kde se očekává že přinesete nějaký dárek? Pokud ano, je na místě vybrat ten pravý. Jak na to, pokud nemáte vůbec žádnou představu? Dáme vám několik tipů, se kterými rozhodně nešlápnete vedle.

Pro koho je dárek určený?

Je dobré si předem uvědomit, pro koho je dárek určený. Uvědomit si, zda budete obdarovávat ženu, nebo vybíráte skvělé dárky pro muže. Řada lidí dělá tu chybu, že kupuje univerzální dary, což není úplně ideální. A to hlavně z důvodu, že to následně vypadá, jako by si s výběrem nedali žádnou práci a koupili to, na co narazili jako první. Bez ohledu na to, komu mají danou věc dát.

Jaký má obdarovaný zájmy?

Určitě je dobré vědět, jaký má obdarovaný zájmy a co ho baví. To vám pomůže vybrat tu věc, kterou ocení. A je jedno, zda se má jednat o dárky pro ženy, nebo pro muže. Zájmy má dnes naprosto každý a tak je třeba podle toho vybírat to pravé. Pokud si nejste jisti, zaměřte se na věci, co daný člověk rád dělá. Může se jednat třeba o oblast:

  • Sportování
  • Čtení, sledování filmů a poslechu hudby
  • Zájmů a koníčků

Praktický, nebo raději zajímavý?

Určitě doporučíme druhou možnost. Z jakého důvodu? Praktický dárek si může každý koupit sám, a to ve chvíli, kdy bude tuto věc potřebovat. To se však rozhodně nedá říci o segmentu zajímavých dárků, které jsou lehce netradiční, vtipné a originální. Takové si člověk sám od sebe moc často nekoupí a tak může být zajímavé, když mu s nimi uděláte velkou radost.

Kolik má dárek stát?

Velmi důležitá otázka. Mnoho lidí si myslí, že čím je dárek dražší, tím bude lepší. To je ale velká chyba. Mnohem více potěší, když je to dárek takzvaně od srdce, kde je vidět, že si dala konkrétní osoba práci s jeho výběrem, ale třeba také s jeho výrobou. To potěší více, než se snažit dát ten nejdražší dar jenom kvůli tomu, aby se o vás mluvilo.