Ostravské školy s oborem podnikání – podali jste přihlášku?

Ostravské školy s oborem podnikáníOstravské školy s oborem podnikání

Dnes je svět podnikání otevřen opravdu každému. Pokud máte nápad nebo máte nějaký talent, jenom ho musíte zrealizovat, což není samozřejmě jednoduché, ale není to ani nijak neobvykle těžké. Mnoho lidí se pouští do podnikání hned po střední škole, a to ať už je jejich obor vlastně cokoliv. Jiní si však nevěří a potřebují se v podnikání trochu vyznat, proto chodí na vysoké školy s tímto oborem a doufají, že je obor trochu víc připraví na tento svět. Bohužel až během studia se pozná, že tento svět je tak rozmanitý a riskantní, že málokdo se na něj dokáže připravit.

Pokud byste však přece jenom chtěli studovat obor podnikání ještě na vysoké škole, v České republice je naštěstí mnoho škol, které tento obor nabízejí. Mnoho z nich je taky v Ostravě, což je naprosto skvělé, protože Ostrava je krásné město, v němž se studentům dobře žije.

Pojďme si tedy říct, jaké vysoké školy v Ostravě nabízejí obor podnikání. A že jich není málo!

• Vysoká škola podnikání a práva

Tato škola se nachází hned na několika místech České republiky. Najdeme ji jak v Ostravě (a to konkrétně ve Slezské Ostravě), ale taky v Praze na Smíchově, v Praze v centru a taky v Brně v Černém poli. Mezi hlavní obory patří podnikání a management, což se může hodit, poté samostatný obor je zde „podnikání“ a k tomu si můžete studovat i právo v podnikání, aplikovanou informatikou nebo soukromoprávní studium je taky v nabídce.

• Technická škola báňská – Technická univerzita Ostrava

Tuto školu jistě dobře znáte, je poměrně známá a každým rokem se sem hlásí čím dál více lidí. Mezi hlavní obory patří hlavně ekonomika a právo v podnikání, ale taky i ekonomika podniku, což je vlastně specializace ekonomiky a práva v podnikání, a pak lze studovat samostatně management nebo ekonomiku podniku.

• BIBS

Tuto vysokou školu možná neznáte, ale je poměrně dobrá. Najdeme ji nejen v Ostravě, ale taky i v Brně, v Praze či v Bratislavě. Hlavními obory je právo a management, ale taky i strategický management a ekonomika a management.