Jaké kulturní akce nás čekají v Ostravě na začátku tohoto roku?

Nový rok přináší opět mnohé kulturní akce, na které se můžeme v Ostravě těšit. Čekají nás skvělé koncerty, výstavy, ale i festivaly. Přinášíme vám přehled zásadních hudebních akcí alespoň ze začátku tohoto roku, na kterých nesmíte chybět.

K poctě Davida Stypky

Hned na počátku ledna (10. a 11. ledna) proběhne v Gongu koncert s Janáčkovou filharmonií, kde zazní skladby zemřelého Davida Stypky. David Stypka byl původem z Dobré u Frýdku-Místku a s kapelou Bandjeez získal po vydání debutového alba řadu hudebních ocenění. Spolupracoval například s Ewou Farnou, Kateřinou Marií Tichou či s kapelou Mirai. Právě tito interpreti vystoupí přesně dva roky po jeho úmrtí a rozezní Gong Stypkovými písněmi.

Horkýže slíže v klubu Garage

U nás oblíbená slovenská kapela z Nitry se v Ostravě a okolí objevuje často. Tentokrát zahraje své hity 23. a 24. února v Klubu Rock and Roll Garage. Své fanoušky si drží díky svému vtipu a nadsázce, které promítají do písní. Jsou nositelé platinových desek a jejich chytlavá muzika je oblíbená napříč věkovými kategoriemi.

Přečtěte si také: Tata bojs roztančili Gong!

Tata bojs ve Stolárně

V havířovské Stolárně se střídá jedna skvělá kapela za druhou. Na začátku února zde vystoupí Monkey business a necelá dva po nic Tata bojs (konkrétně 23. února). Po úspěšném turné s filharmonií se kapela opět přesunuje do klubů. Jejich jedinečná tvorba s úchvatnými texty a unikátní hudbou má obrovskou základnu fanoušků.

Neváhejte a využijte šance, dokud jsou na koncerty lístky. Do zážitků se vyplatí investovat!

Přečtěte si také: Kam zajít v Ostravě, když milujete snídaně?