Nevíte co dělat o víkendu? Co třeba gastro toulky Ostravou? Máme pro vás tipy na cool podniky!

Dopřejte si o víkendu all inclusive péči a vydejte se na kavárenský maraton po Ostravě. Dopřejte si lahodnou snídani, nakopněte se pořádnou kávou, projděte se, než se stavíte na oběd a po obědě si dejte nějakou sladkou tečku! Znáte všechny následující podniky?

Shothouse

Skupinka mladých lidí, která svou první kavárnu otevřela v nedalekém Havířově! Svým svébytným stylem, jakým k provozování kaváren přistupují, se zrodil jedinečný koncept kavárny/bistra, kde si můžete objednat prvotřídní kávu, stejně jako různé kávové speciality. A večer, kdy už není vhodné si dát další kávu, můžete ochutnat některý z jejich lahodných koktejlů! Co se týče jídel, nabízí nejrůznější dortíky, zákusky, koblížky, stejně jako sendviče, bagely, quiche a další! Navíc nyní v letních měsících pořádají každý pátek grilovací párty, na které rozhodně nechcete chybět!

Bo bistro

Celkem zvenčí nenápadné bistro, které vás ale zaujme hned při vstupu. Místo, kde jistě chcete začít den, vyřídit maily nebo chvíli pracovat. Zajít si zde můžete na snídani, dopolední či odpolední kafe, nějaký ten dortík, nebo na oběd v podobě výtečné polévky! Majitelé milují Budapešť, její architekturu i gastronomii a i proto je hlavním produktem (tak trochu nečekaně) langoš! P5ipravují ho tady na milion způsobů. Který bude ten váš?

PetPunk

Malinká, ale útulná kavárnička, kde se to králíky jen hemží! Stejně jako Alenka v říši divů, i vy jej následujte a přeneste se do světa s lahodnou kávou, úžasnými dortíky, pečivem a jinými dobrotami!

To místo

Tréninková kavárna s netradičními baristy, jak sami o sobě píší. Do této kavárny se mezi zaměstnance začleňují osoby, které jsou těžko zaměstnavatelné na trhu práce, a to na pozicích netradičních baristů. Nejčastěji se jedná o osoby s mentálním či tělesným postiženým (případně v kombinaci), nebo osoby s poruchou autistického spektra. Svou činností chtějí mínění společnosti o lidech s odlišnostmi a zároveň jít příkladem jiným potenciálním zaměstnavatelům těchto lidí. Objednat si zde můžete kávu, výborný zákusek, ledovou kávu, limonády, prosecco a další! Místo je skvělé pro pracovní schůzky do počtu 8 osob!